Kære Politiker, vi er frie mennesker. Hilsen landets børnefamilier

 
Kære politiker, vi er frie mennesker. Hilsen den danske børnefamilie. Af familieterapeut Anna Vincentz.png

Kære Politiker,

Vi er frie mennesker.

Danmarks børnefamilier er ikke ejet af staten. Regler og love må ikke skade børn og deres forældre.
Danmarks børnefamilier er forskellige hver og en. Og når I ønsker at tage frihed fra børnefamilien, handler I udfra ideologi og dogmer, i stedet for at møde mennesker som de er.

Det er ikke til barnets bedste at gå i institution. Det er til barnets bedste at være sammen med sine forældre.
Og når SF´s Klaus Mygind udtaler at "Børn skal gå i vuggestue eller dagpleje, med mindre der er pædagogiske, sundhedsmæssige eller psykiske behov der gør, at barnet skal hjemmepasses", vil jeg som familieterapeut, mor og som menneske mene, at der (stort set) altid er pædagogiske, sundhedsmæssige og psykiske behov for at børn hjemmepasses, da det er med til at opbygge en tryg og stærk tilknytning, som skaber sunde stærke børn der mærker sig selv og andres grænser.

I Danmark er samfundet bygget sådan op at begge forældre ofte er nødt til at arbejde rigtig meget. Og derfor bliver vi som samfund nødt til at opbevare vores børn i institutioner. Ikke fordi det er det bedste for børnene, men fordi det passer til vores samfundsstruktur og de rammer I som politikere sætter.
At det er normalen i dag, betyder ikke at det er det sundeste for børnefamilierne.

Vi ved i dag at en tryg tilknytning er det vigtigste vi kan give vores børn og at traumer og utryghed i barndommen (især i det første år) er den måske største indikator for al slags mental og fysisk sygdom senere hen.
Satte vi ind og rent faktisk skabte sunde vilkår for alle de forskellige mødre, fædre og børn der findes i Danmark, hvorfra de kunne vælge den løsning og den hjælp der passede dem bedst, kunne vi ikke bare lade landets frie mennesker rent faktisk mærke efter og tage det valg der føles rigtigt for dem og derved øge deres livsglæde, vi kunne også spare millioner på alle de følgevirkninger og sygdomme en utryg tilknytning og barndom danner grundlag for.

Som beslutningstagere for vores land har I pligt til at sætte jer ind i den kæmpe mængde viden der i dag findes om tilknytning, udvikling og sundhed.
Og som ansatte der rent faktisk arbejder for folket, har I pligt til at skabe et samfund der kan hjælpe alle slags mennesker i Danmark til at blomstre.
Mennesker er ikke skabt til at tjene systemerne. Systemerne er skabt til at støtte og tjene mennesker.

Vi er frie mennesker og når I bygger regler op omkring os, skal det ikke være regler der bliver til bure og fængsler, men rammer der støtter mennesker, så vi kan læne os ud i dem og vide at der også er plads til netop os.

Hilsen landets børnefamilier

Gabor Maté og Gordon Neufeld skriver bl.a. om tilknytning og traumer
Se mine interviews med Gordon Neufeld
Tilknytningsteori kan fx. du læse kort om her
På facebook kan du læse mere og deltage i debatten her
Tilbage til alle blogs
Tilbage til forsiden
Kontakt mig her