Vi har brug for en ny revolution indefra

 
Vi ødelægger os selv, hinanden og samfundet indtil vi finder tilbage til os selv. Den nye revolution starter helt inde i os  selv. Af familieterapeut Anna Vincentz .png

Vi ødelægger verden. Vi ødelægger os selv. Vi ødelægger hinanden. Vi ødelægger verden.

Det er en cirkelbevægelse. Det er en gentagelse. Det er den luft vi trækker ind i vores sjæls lunger, som skaber mønstre af gentagelse af de traumer og smerter fra tidligere generationer. Igen og igen og igen.

Der er mange ting at kæmpe for i denne verden og der er mange måder at kæmpe på - for og imod det ene og det andet. 

Men før vi kommer tilbage til os selv og går ind i vores undertrykte smerte og de mønstre vi har fået direkte eller indirekte fra vores forfædre, fra vores samfund og kultur, kan vi ikke ændre særligt meget. 

For selvom vi sparer på vandet, ikke kaster skrald i naturen, køber økologisk, sender penge til vores fadderbørn osv osv gør det en meget lille forskel - og en evig kamp - når de der har magten til virkelig at ændre noget, handler udfra værdier der er blottede fra empati og medmenneskelighed. Ikke fordi de ikke er mennesker, men fordi de har lukket sig i - tror jeg på - for at overleve. Og de giver deres smerte videre til resten af verden i så stor en skala at det har katastrofale følger.

Der er brug for en ny revolution der er så dyb og grundlæggende fordi den kommer helt inde fra os alle hver især og bygger på kontakt, tilknytning og heling af de sår og traumer vi ubevidst har gemt af vejen. 

Først fra de helt grunlæggende steder i os mennesker kan vi virkelig ændre verden og de traumestrukturer der er gået gået i arv igen og igen gennem generationerne. Helt inde fra os selv kan vi skabe ringe ud i verden.

Hvad er det ved mig selv jeg ikke kan lide i andre mennesker? Start dér. Vend blikket indad. Mød dig selv og alt det du også er med kærlighed og accept. Det er dér vi heler
Find tilbage til dig selv gennem langsomhed, gennem terapi og gennem selv-kontakt.

Det er derfra vi går ud i verden uden alle vores skygge-briller, men fra et autentisk og kontaktfuldt sted. 

Det er derfra vi skaber ringe i vandet som kan hjælpe andre til at gøre det samme. 

Hvis vi alle kom fra det sted som IFS terapien kalder Self, ville vi gå ud i verden med nysgerrighed, omsorg, ro, kontaktfuldhed, mod, klarhed, kreativitet og tillid. 

Når vi alle går ud i verden fra dette dybe sted i os selv, som vi alle har, kan vi endelig være os selv sammen. I familien. I samfundet. I verden. I livet. 

Vi heler verden. Vi heler os selv. Vi heler hinanden. Vi heler verden.

Det er en cirkelbevægelse. Det er en gentagelse. Det er den luft vi trækker ind i vores sjæls lunger, som skaber nye mønstre af friheden nu og i de næste generationer. 

Igen og igen og igen. 

Vi heler os selv, hinanden og verden gennem den nye revolution indfra. Af IFS terapeut Anna Vincentz.png