Fremtidens psykoterapi? Om psykedelisk terapi og IFS terapi

 
Fremtidens psykoterapi? Internal family systems terapi og psykedelisk assisteret psykoterapi. Af Anna Vincentz.png

Psykoterapi er et fag i evig bevægelse. Der er hele tiden ny viden og det er netop en af de mange ting der gør det så spændende at arbejde med mennesker.

Der er også gammel viden der får et nyt kick, som for eksempel forskning i psykedelisk assisteret psykoterapi.

Psykedelisk medicin har desværre været ulovligt i en del år nu - trods de lovende studier der er lavet - men det er heldigvis en af de steder der begynder at ske forandringer takket være et kæmpe stykke arbejde fra de mennesker der er blevet ved med at arbejde indenfor dette lovende fag.
Der er simpelthen så ekstrem positiv evidens i de studier der bliver lavet med psykedeliske stoffers postive effekt på sindet (så længe det foregår under sikre omstændigheder med uddannede mennesker).

Internal Family Systems (IFS) terapi bliver i dag brugt indenfor en del af den nye forskning der foretages og man har fundet ud af at mennesker under den psykedeliske indflydelse begynder selv at arbejde med deres dele, ligesom vi gør det i IFS terapi - Der er selvfølgelig forskel på de forskellige psykedeliske stoffer og alle mennesker reagerer forskelligt fordi alle menneskesind og indre systemer er forskellige - Men som jeg ser det, får vi gennem psykedelisk terapi åbnet op for vores system, så vores dele overtager langt mindre og vores Selv energi får plads og kan skabe den forandring der er brug for. Vi er sammen med vores dele i stedet for at være i vores dele.
Herfra har vi Selv energi der rummer de 8 C’er frs IFS terapi: Calm, Clarity, Connectedness, Confidence, Curiosity, Compassion, Courage and Creativity.

Herfra er vi forbundet helt ind i os selv, helt ud til andre, til jorden og til universet.

Terapi med psykedelisk medicin er stadig ikke muligt at lave (bortset fra for de få mennesker der får tilladelse til at forske i det og som har dedikeret deres liv og tid til dette spændende og vigtige arbejde), men forhåbentlig går der ikke mere end et par år før der begynder at blive åbnet mere op for denne spændende terapiform som vi allerede ved kan skabe øjeblikkelig forandring i patienter med for eksempel depression. Uden bivirkninger vel at mærke.

Vi er på mange måder på vej mod en ny måde at være i verden på, en måde der kommer fra indre kontakt og skaber ringe i vandet ud til vores børn, til vores familier, til vores arbejdspladser, til vores samfund og hele verden.

IFS terapi er i mine øjne en del af denne forandring, fordi det en måde at være 100 % anerkendende og kontaktfuldt sammen med sig selv på, som gør at vi kan gå helt anderledes og kærligt ud i en verden der virkelig har brug for kærlighed mere end nogensinde.

Jeg tror på at psykedelisk assisteret IFS terapi er et kæmpe skridt i samme retning. Jeg glæder mig til at forskningen (og loven) åbner endnu mere op for dette felt. Jeg glæder mig til selv at uddanne mig videre af denne vej og til at vi kan stå med disse forandringer i terapirummet.

Indtil det sker, er jeg umådelig taknemmelig for at Richard Schwartz for en del år siden efterhånden lagde sit familieterapeut-ego fra sig og blev nysgerrig. Det er sådan IFS terapi blev til og det rummer, tror jeg på, den samme Selv-energi som menneskesindet åbner op for gennem psykedelisk terapi.

Det er en spændende tid vi lever i og midt i al det kaos og ødelæggelse vi har skabt omkring os, er vi på vej tilbage til bevidst forbindelse og kontakt. Det er der vi skal hen.

Læs selv videre fx. her og her
Se med her
Tilbage til forsiden
Læs andre alle opslag
Hvem er jeg
Kontakt

 
AnnaComment